Четвер, 25.04.2024, 10:48 ----------------Вітаємо Вас на нашому сайті !


Долинщина туристична

ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Меню сайту
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Якому виду відпочинку Ви надаєте перевагу?
Всього відповідей: 85
 Архів новин
Головна » 2010 » Грудень » 2 » Семінар по сільському зеленому туризму у Вишкові
21:27
Семінар по сільському зеленому туризму у Вишкові

 

Протягом останніх 5 років спостерігалася позитивна тенденція щодо зацікавленості сільськими жителями зеленим туризмом та зростання кількості приватних садиб. Проте, цього року у зв’язку з економічною кризою та змінами, що відбулися у пенсійній системі, кількість садиб у Долинському району різко зменшилась, а саме: за ст. на 01.01.2010 року на території району діяло 23 садиби, а на даний час готові до прийняття туристів лише 6 садиб.

З метою часткового вирішення вказаної проблеми Долинською районною державною адміністрацією 1 грудня цього року у с. Вишків на базі готелю «Ялинка» проведено семінар-навчання з проблемних питань у сфері сільського туризму. До участі у цьому заході були залучені власники сільських зелених садиб Долинського, Рожнятівського районів та Болехівської міської ради, особи, що бажають займатися таким видом діяльності, фахівці сфері зеленого туризму, керівники дозвільних служб та заступник начальника управління туризму  головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій ОДА – Григорій Мельник.

           З пропозицією щодо об’єднання зусиль Долинського, Рожнятівського районів та Болехівської міської ради для досягнення позитивних результатів у сфері розвитку сільського зеленого туризму виступив голова Долинської райдержадміністрації Петро Шкутяк. Новообраний голова Долинської районної ради запропонував залучити до туристичної інфраструктури угіддя і садиби лісового господарства, що на території Долинського району та через мережу лісових доріг об’єднати туристичні маршрути Сколівського та Міжгірського районів Закарпаття з Долинщиною.

        Для учасників семінару була цікавою тема проблематики у сфері законодавства, що стосується зеленого туризму, яку висвітлили начальник Долинської ОДПІ Володимир Шелест та начальник управління Пенсійного фонду України в Долинському районі Ярослав Голубка.

          Директор філії мережі агенцій «Горящих путівок» Віктор Громиш розповів про позитивний досвід співпраці агросадиб та туристичних агенцій.

Крім того, у роботі семінару навчання взяли участь представники дозвільних служб району, котрі ознайомили власників сільських зелених садиб із відповідними нормами щодо пожежної безпеки та санітарії.

        На завершення семінару Вишківський сільський голова Степан Халус розповів про позитивний досвід з розвитку сільського зеленого туризму у селі Вишків.

     Модератором зустрічі виступив начальник управління економіки, промисловості і власності райдержадміністрації Михайло Куцик.

         Для учасників вищевказаного заходу було проведено екскурсії на базу відпочинку «Бескид» та готельно-відпочинковий комплекс «Ведмідь» у с. Мислівка.

                           


                           



Переглядів: 1243 | Додав: arnika | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Мар"яна  
0
Семінар вдався...Тільки керівництво нас то не дуже любить...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів

Погода в Долине

Наша кнопка / лінк





каталог сайтів

KАРПАТИ.INFO - KАРПАТИ.INFO - Все про відпочинок в Західній Україні і не тільки
Пошук
Онлайн перекладач
поменять
Конструктор сайтів - uCoz